Vi i Digitala verkstaden filmar inte åt dig men det kan du numera enkelt göra själv! Med hjälp av din telefon, kanske en extra mikrofon och bra belysning går det både lätt och fort att dokumentera din vardag, göra en presentation eller spela in en utbildningsfilm. Men när du har gjort det kanske du vill snygga till materialet lite? Digitala verkstaden kan göra en snygg introduktion, klippa bort sådant du inte gillar, lägga på musik och specialeffekter samt optimera filmen och publicera den i sociala medier. 

I det här fallet har jag valt att direktuppladda filmerna, normalt rekommenderas att man använder Vimeo eller Youtube för video och inte fyller sitt eget webutrymme med film. Om du inte ser filmerna så kan det bero på att jag inte har laddat upp någon WEBM-version än. 

Film med en ganska motvillig Ulpu som berättar om sitt företag KretaTema och konferensanläggningen i Skoulofia på Kreta. Det syns inte i filmen men jag lovar att det var många omtagningar och det behövdes massor av klipp för att få ihop filmen!

Här kan ni läsa mer om kursgården Kreta Tema

 

Här ser du exempel på diskreta och enkla animeringar som du kan använda för att förstärka intrycket av dina foton eller i en egen film. Bilderna i exemplet är hämtade från gratissajten PIxabay och ljud och musik från Youtubes gratisbibliotek. 

Musik: Fresh Fallen Snow av Chris Haugen

 

Det här en ljusmeditation som jag lånat av Christina Grossi. Som du ser har jag lagt till en passande effekt.

Musik: Light Ascending av Dan Bussqvist

 

Filmen är lånad av Anna Karolina Larsson. Den ska illustrera jobbet med målningen ”Ballong” och den är nerklippt från cirka 1 timmes film.

Tyckte det var lite kul att använda ett staffli som inramning.

Här kan du hitta mer om Anna Karolina Larsson

 

Det här är mina katter Loppan och Mina vintern 2017 Filmen är ihopklippt från 1,5 timmes material. 

Du måste nog gilla katter om du ska orka igenom den!